PRECISE: HAR BÄTTRE LÖSNING ÄN SENSORTILLVERKARNA – VD

STOCKHOLM (Direkt) Precise Biometrics potentiellt värsta konkurrenter är bolagets egna kunder, om de väljer att bygga egna lösningar. Men i dag har Precise Biometrics bättre lösningar.
Det sade vd Håkan Persson under en bolagspresentation vid Redeyes Teknologiseminarium på torsdagen den 19 november.

“Vi har i dag en bättre lösning än sensortillverkarna. Exempelvis Synaptics har en egen lösning, men väljer oss och flera av de nya aktörerna som kommer in i marknaden har inte någon egen lösning”, sade han.

Det som Precise Biometrics är bättre på med sin mjukvara är att “på ett säkert och effektivt sätt verifiera ett fingeravtryck” som är rätt komplicerat att få ihop, enligt Håkan Persson.

I dagsläget är Fingerprint Cards bolagets viktigaste partner.

“Så här långt har vi haft en bra utveckling under året. I dagsläget har Fingerprint Cards en väldigt stabil ställning i marknaden och ja, de måste ju vinna sina affärer för att vi få affärer och på så sätt är vi beroende av Fingerprint”, sade Håkan Persson.

Han tillägger att i takt med att marknaden utvecklas kommer det antagligen komma in allt fler aktörer på sensorsidan.

Framöver kommer Precise Biometrics att behöva säkerställa att bolaget har den bästa produkten, enligt Håkan Persson.

“I takt med att sensorerna blir allt mindre blir utmaningarna allt större”, sade han.

Precise Biometrics kostnader för forskning och utveckling väntas dock inte öka snabbare än vad försäljningen väntas göra framöver, enligt Håkan Persson.Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt