Odin Sverige: Securitas möjlig dubblare, enl förvaltare – AFV

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Efter en period med stark aktiemarknad och konjunktur är säkerhetsbolaget Securitas väl rustat för att stå emot i en nedgångsfas. Marginaleffekterna av bolagets ökande användning av smart teknologi syns inte ännu, men bör komma. En ny vd i Magnus Ahlqvist, med teknikbakgrund, är på plats sedan i vår och aktien kan på sikt vara en dubblare.
 
Det förmedlar Odin Sveriges förvaltare Vegard Søraunet i en intervju med Affärsvärlden.
 
Övriga bolag han lyfter fram är Nibe och AQ Group. Nibe har som mål att omsättningen ska fördubblas från 20 miljarder kronor år 2020 till 40 miljarder mellan år 2024-2027. Aktien, som är Odin Sveriges sjunde största innehav, har avkastat 25 procent årligen de senaste tio åren, säger förvaltaren, och tillägger att 81 procent av avkastningen kommer från vinstökning och utdelning samt 19 procent från att aktien blivit dyrare.
 
AQ Group uppges vara ensamma om sina uppdrag som leverantör av komponenter och system till industrikunder. Bolaget har en ny ledning som ska se till att AQ Group tar nästa steg i den expansiva fas de befinner sig i, förklarar Vegard Søraunet. Odin Sverige köpte i höstas 7,5 procent av bolaget från avgående vd och styrelseordförande som grundade bolaget. Odin Fonder innehar fjärdeplatsen i ägarlistan.
 
Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion i syfte att bredda kunskapen om fonder och öka genomlysningen av denna marknad. Materialet kan vara finansierat och framtaget på uppdrag av extern part och i förekommande fall anges detta tydligt högst upp. Fondredaktionen är frikopplad från Direkts övriga redaktion.
 
 
Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt
 
Fonder Direkt