Nyhetsbyrån Direkt i mediesamarbete med Nasdaq Stockholm

Nyhetsbyrån Direkt har inlett ett mediesamarbete med Nasdaq Stockholm. Målsättningen med samarbetet är att ytterligare stärka bevakningen och genomlysningen av noterade bolag. Behovet har accentuerats av den starka noteringsvågen, där framförallt Nasdaq First North sett en stor ökning av nya bolag de senaste åren. Som mediepartner till Nasdaq Stockholm garanterar Nyhetsbyrån Direkt att samtliga listade bolag bevakas och utsätts för en journalistisk granskning.

  • ”Mediebevakning av alla noterade bolag är en nyckelförutsättning för en transparent, säker och rättvis aktiehandel. Genom vårt samarbete med Nyhetsbyrån Direkt kan vi säga till de bolag som funderar på att notera sig hos oss, oavsett storlek eller bransch, att de kan förvänta sig samma kvalitativa bevakning från Nyhetsbyrån Direkts reportrar som större bolag är vana vid”, säger Adam Kostyál, europeisk noteringschef på Nasdaq.

 

  • ”Inflödet av bolag till börsen är exceptionellt, en trend som nu hållit i sig ett antal år och även ser ut att fortsätta. Nyhetsbyrån Direkt välkomnar detta och är beredda att ta oss an de bolag som söker sig till marknaden för att bli publika. Att vi nu fått förtroende att bli en mediepartner till Nasdaq är ett kvitto på att det arbete vi lagt ned på att bevaka marknaden och listade bolag genom alla år har en kvalitet som Nasdaq kräver. Vårt löfte är att alla listade bolag, ned till de allra minsta, ska bli föremål för samma kvalitativa journalistiska bevakning och genomlysning som Nyhetsbyrån Direkt gjort sig känd för”, säger Lars Östlund, vd och chefredaktör för Nyhetsbyrån Direkt.

 

Nyhetsbyrån Direkt har bevakat aktiemarknaden i nära 30 år och är det media i landet som skriver mest om aktier och andra värdepapper. Läsarna finns inom alla kategorier, från professionella finansiella aktörer till privatsparare och media. Marknadens bredaste distributionsnät säkerställer att alla kategorier av läsare kan nås. Sedan 2005 producerar Nyhetsbyrån Direkt även tv för publicering på webb, bland annat den dagliga sändningen Trading Direkt som går live kl 10.00.

 

 

 

För ytterligare information, kontakta:

 

Lars Östlund

VD och Chefredaktör

Nyhetsbyrån Direkt

 

Tel +46 8 519 179 29