MYCRONIC: PÅ GOD VÄG NÅ FINANSIELLT OMSÄTTNINGSMÅL – FC

STOCKHOLM (Direkt) Teknikbolaget Mycronic är på god väg att nå målet om att omsätta 2 miljarder kronor.

"Vi är på god väg att nå det målet. Men för att långsiktigt och mer varaktigt ligga över 2 miljarder i omsättning kan det kräva att vi gör förvärv", sade Mycronics finanschef Per Ekstedt vid Redeyes Teknologiseminarium på torsdagen den 19 november

Under årets första nio månader omsatte Mycronic 1.194 miljoner kronor och prognosen för helåret 2015 är en omsättning på 1.650-1.750 miljoner kronor.

När det gäller förvärv har Mycronic bland annat möjligheter att titta på ett tredje ben utöver sina två affärsområden: SMT (ytmontering) och PG (mönsterritare).

“Inom mönsterritare är det egentligen inte aktuellt med förvärv, så förvärv kan framförallt ske inom SMT. Vi har tittat på ett antal förvärv men valt att inte löpa hela linan ut”, sade Per Ekstedt.

Mycronic har under en längre tid legat på en omsättning kring 1 miljard kronor, ibland lite över och ibland lite under, men siktar nu på att ta sig till en ny omsättningsnivå.

“Det har gått rätt bra för oss den senaste tiden. En anledning till det är att vi försöker ta kortare steg men oftare, lansera nya produkter oftare tillsammans med att vi i dag jobbar med vår eftermarknad som är lönsam”, sade Per Ekstedt.Fia Forsman +46 8 5191 7923Nyhetsbyrån Direkt