Infront fortsätter att expandera – förvärvar Inquiry Financial

Infront tar nu nästa steg i sin expansionsstrategi och förvärvar analys- och konsensustjänsten Inquiry Financial.

Inquiry Financial startades 2004 och har byggt upp en bred täckning med fundamentaldata för cirka 2.200 bolag och konsensus för 1.200 bolag i Europa. Täckningen gör att Inquiry kompletterar Infronts högkvalitativa konsensustjänst SME Direkt och sammantaget gör det att Infront kommer att ha det marknadsledande erbjudandet för konsensusdata för bolag i norra Europa.  Inquirys data kommer att bli tillgänglig i Infronts terminaler och via feedlösningar.

 ”Förvärvet följer av Infronts tillväxtstrategi där vi fortsätter att expandera i enlighet med vår långsiktiga plan. Genom att kombinera Inquirys data med SME Direkt får vi marknadens bästa erbjudande av detaljerad högkvalitativ konsensusdata med dataserier som ger längsta historik för vår europeiska primärmarknad och det gör oss samtidigt mindre beroende av andra leverantörer. Vi kommer samtidigt ytterligare förstärka SME Direkts marknadsledande tjänst för IR”, säger Kristian Nesbak, koncernchef för Infront.

 “Det är en stor fördel för Inquiry Financial att bli del av en ledande koncern inom fintech som är expansiv och som öppnar dörrar för stärkt tilllväxt. Genom att kombinera Inquirys styrkor med SME Direkt och Nyhetsbyrån Direkts journalistik får vi också ett erbjudande som ingen på marknaden kan mäta sig med när det gäller djup, kvalitet och historik“, säger Daniel Andersson, VD för Inquiry Financial.

Med förvärvet följer även banbrytande produkter som utvecklats av Inquiry Financial , senast screeningverktyget Stock Piper som riktar sig till såväl professionella som privatinvesterare.