Handelsbanken Fonder: sålt hälften i MTG under kv 1

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Handelsbanken Fonder minskar kraftigt i mediekoncernen MTG, sammanlagt rör det sig om omkring en halv miljard kronor sedan i januari.
 
Det skriver Di Digital på torsdagen.
 
MTG har tidigare klargjort att man ämnar dela upp bolaget i två delar.
 
“Vi har två mycket starka bolag och vi vill skapa två ännu tydligare aktie-stories. Det handlar om fokus och om att få de två organisationerna fokuserade på de möjligheter som finns på respektive område. Det handlar även om att aktieägare ska förstå vilket bolag de investerar i”, sade MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann till Nyhetsbyrån Direkt för några veckor sedan.
 
Enligt ägardatatjänsten Holdings är Handelsbanken Fonder den femte största ägaren i MTG med 2,85 procent av kapitalet. Följande Handelsbankenfonder har enligt data från Morningstar ett ägande i MTG: Svenska Småbolag, Nordenfond, Nordiska Småbolag, Sverigefond, Sverigefond Index, Sverige Index Criteria, Sverige OMXSB Index, Glob Småbolag Index Criteria och Norden Index Criteria. Största ägare är alltjämt Kinnevik som äger nästan en femtedel av bolaget.
 
För MTG väntar närmast kvartalsrapport måndagen den 23 april.
 
Fonder Direkt är en tjänst som produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion i syfte att bredda kunskapen om fonder och öka genomlysningen av denna marknad. Materialet kan vara finansierat och framtaget på uppdrag av extern part finansierat och i förekommande fall anges detta tydligt. Fondredaktionen är frikopplad från Direkts övriga redaktion.
 
 
Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt
 
Fonder Direkt