Bodenholm: Avanzas kunder befinner sig i en bubbla – förvaltare

STOCKHOLM (Fonder Direkt) De olika “galenskaper” nätbanken Avanzas kunder investerar i har börjat bli en del av bolagets intjäning, men denna kommer att försvinna.
 
Det säger hedgefonden Bodenholms förvaltare Per Johansson till Dagens Industri.
 
Till galenskaperna räknar förvaltaren cannabisaktier och Bitcoin; investeringsalternativ Per Johansson menar tyder på en otroligt hög riskaptit.
 
Bodenholm, som är en underfond till Brummer Multi Strategy, intog i början av april en kort position i nätbanken, som sedan har ökats på i tre etapper. I dagsläget är hedgefonden kort 1,16 procent av kapitalet i Avanza (av totalt 1,83 procent, vilket utgör det sammanlagda rapporteringspliktiga blankade kapitalet, det vill säga positioner större än 0,5 procent).
 
Enligt Per Johansson är Avanzaaktien i dag värderad utefter den intjäning han menar inte är uthållig.
 
Hittills har dock inte investeringen burit frukt, och Bodenholm ligger i dagsläget minus 5 procent på sin kortning.
 
“Vi brukar vara tidiga i både våra korta och långa positioner. Det är inte så att vi satsar på att det ska gå bättre eller sämre nästa kvartal, utan vi är mer långsiktiga”, säger Per Johansson.
 
Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion i syfte att bredda kunskapen om fonder och öka genomlysningen av denna marknad. Materialet kan vara finansierat och framtaget på uppdrag av extern part och i förekommande fall anges detta tydligt högst upp. Fondredaktionen är frikopplad från Direkts övriga redaktion.
 
 
Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt
 
Fonder Direkt