Baltic Horizon Fund: signerat förvärvsavtal kontorsbyggnad Riga

Uppdragsartikel – finansierad av Northern Horizon.

 
STOCKHOLM (Fonder Direkt) Den Stockholmsbörslistade fastighetsfonden Baltic Horizon Fund tecknade på onsdagen den 4 juli avtal med SIA LNK Properties och SIA FIN.LV om att förvärva kontorsbyggnaden LNK Centre i Riga, Lettland.
 
Det framgår av ett pressmeddelande.
 
Försäljningssumman uppgår till omkring 17 miljoner euro, vilket motsvarar ett direktavkastningskrav på fastigheten om runt 6,5 procent, skriver Baltic Horizon som lägger till att transaktionen väntas slutföras inom en månad.
 
Kontorsfastigheten som förvärvas uppges vara en så kallad “A class office building” och har en nettouthyrningsyta om 7.455 kvadratmeter.
 
Fastigheten är belägen i det nya och moderna affärsdistriktet Skanste och är fullt uthyrt till fem hyresgäster, bland vilka Exigen Services och LNK Group hyr cirka 90 procent av ytan, skriver Baltic Horizon.
 
LNK Group är en av de största lokala fastighets-, infrastruktur- och byggutvecklarna i Lettland och som en del av transaktionen har LNK Group tecknat en förlängning av sitt hyresavtal med tio år, meddelar Baltic Horizon.
 
Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion i syfte att bredda kunskapen om fonder och öka genomlysningen av denna marknad. Materialet kan vara finansierat och framtaget på uppdrag av extern part och i förekommande fall anges detta tydligt högst upp. Fondredaktionen är frikopplad från Direkts övriga redaktion.

 
Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt
 
Fonder Direkt