Avanza Fonder: lanserar global matarfond, total kostnad 0,1%

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Avanza lanserar en så kallad matarfond, Avanza Global, med en förvaltningsavgift på 0,05 procent och en total årlig kostnad på 0,1 procent.
 
Det framgår av ett pressmeddelande.
 
“Avanza Global är en så kallad matarfond som investerar i en global indexfond. Vi har efter omfattande undersökningar tillsammans med Morningstar inte kunnat hitta någon billigare motsvarighet på marknaden. Det känns fantastiskt roligt”, säger Avanza Fonders vd Åsa Mindus Söderlund.
 
Den nya fonden uppges vara en del i Avanzas strategi att bredda sitt erbjudande till kunder som inte alltid vill vara särskilt aktiva i sitt sparande. I och med fondens lansering blir det både billigare och enklare att ta steget in på fondmarknaden, skriver Avanza.
 
“Avanza Global är en bred och bra bas i ett långsiktigt sparande, där den låga avgiften kommer att ha en betydande positiv inverkan på utvecklingen av spararnas kapital. Mer till dig, mindre till banken helt enkelt”, säger Avanzas vd Rikard Josefson.
 
Ett besök på Avanzas hemsida visar att fondens startdatum är den 27 augusti och att fondorder som läggs fram till dess kommer att skickas måndagen den 27 augusti.
 
Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion i syfte att bredda kunskapen om fonder och öka genomlysningen av denna marknad. Materialet kan vara finansierat och framtaget på uppdrag av extern part och i förekommande fall anges detta tydligt högst upp. Fondredaktionen är frikopplad från Direkts övriga redaktion.
 
 
Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt
 
Fonder Direkt